Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Hacer'in Blogu
27 mars 2014

Baskılı Koli Bandı Üretimi Hakkında

Sanayi ürünleri sevkinde ambalajlama büyük önem taşımaktadır. Baskılı koli bandı firmaların olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Ambalaj denilince akla gelen koli bandının baskılısı daha makbul, daha prestijli hale geldi.

 

Ülkemizde üretim araçları günden güne artan bir eğilim içerisinde büyük bir devrim yaşıyor. Baskılı koli bantlarının fiyatları da bir çok yabancı ülkeye göre bizde daha ucuz. Baskılı bandın önce logo ve renkleri belirlenip klişesi onaylandıktan sonra yaklaşık olarak 1 hafta civarında bandın üretim sırası beklemesi sürmektedir. Banta baskı yapılmadan önce görsel çalışma dikkatlice incelenmeli daha sonra bant üzerine baskıya geçilmelidir. Çünkü baskılı koli bandı üretildikten sonra geri dönüşü olmayan bir malzemedir ve yanlış baskı demek malzemenin tamamının çöpe gitmesi demektir.

Kolileme işlemi yapılan tüm üretim birimlerinde ya baskılı ya da baskısız olmak üzere mutlaka koli bantlama işlemi yapılmaktadır. Bir çok farklı ebatta üretilebilen bu malzeme en fazla 45*100 metre, 45*40 metre, 60*100 metre gibi ebatlarda tüketilmektedir. Baskılı olarak ithal edilmesi çok kolay olmayan bu ürün kimyasal özelliklerine göre fiyatlarında da epeyce farklılık gösteriyor.

Baskılı koli bandı hakkında yazılacak daha bir çok şey olmasına rağmen bizim amacımız konudan bahsederek  okuyucuya az da olsa bir miktar bilgi sunabilmek. 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Hacer'in Blogu
Archives
Publicité